Защо да съхранявате в Мр3 формат?

Файловете, които имат разширение на файла .mp3 е възможно да се стартира само от част от достъпните приложения. Това е възможно, тъй като .mp3 файловете представляват особени файлове с данни, но не и на документи или на медии, а това от своя страна означава, че не са пригодени за това да се гледа или да се слуша всичко на него.

КАКВО Е .MP3 ФАЙЛ?

MP3 файловете са специфични цифрови аудио файлове. Те могат да бъдат отваряни и да се слушат, както и да се виждат доста различни приложения. Съществуват много различни цифрови аудио програми, които служат за възпроизвеждането на различни версии на разработката Microsoft Windows, а те могат да бъдат ползвани, за да имате възможност да слушате тези .mp3 файлове. Такива програми са например Windows Media Player и Winamp, но съществуват и много цифрови мултимедийни плейъри за Mac и Linux платформи. Този вид платформи са интегрирани с поддръжка на възпроизвеждането на тези MP3 файлове. По-голямата част от цифровите и хардуерни пакети за аудио запис са придружени от приложения. Те могат да се използват и за създаването и редактирането на тези MP3 файлове, а също и много цифрови програми за аудио редактиране на трети страни. Те могат също така да се използват за преобразуването на MP3 файлове и други формати аудио файлове с данни в най-разнообразни формати. Такива .mp3 файлове обикновено се изпълняват с “Layer 3”. Това е цифрово аудио кодиране и има спецификации на компресиране, а те могат да произвеждат близко качество CD звук посредством интегриране на добър 16-битов стерео звук с високо качество в съдържанието на тези файлове MP3. Потърсете в интернет сайтове за безплатна mp3 музика.

КАК ДА ОТВОРИТЕ .MP3 ФАЙЛ?

Стартирането на специфичния .mp3 файл, или пък всеки друг файл на компютъра ви, се реализира чрез двукратно щракане с мишката върху него. Ако файловите ви асоциации са създадени правилно, тогава приложението, което е писано, ще ви помогне, за да отворите .mp3 файл. Това е възможно, а и може да се наложи да изтеглите или да помислите за закупуване на правилното приложение. Възможно е също така да установите, че имате правилното приложение вече инсталирано на вашия компютър, само че .mp3 файлове може просто още да не са свързани с него. В такъв случай, опитате ли се да отворите .mp3 файл, ще можете да зададете на Windows кое приложение е правилната употреба за този файл. От този момент нататък, откриването на .mp3 ще бъде отворен файл с помощта на правилното приложение.

Задава ли се новата световна финансова криза 2019?

Все повече света се приближава към ръба на една пропаст – глобалната финансова криза и депресия, която ще се разрази още през 2019 г. и ще засегне всички хора.

Балонът на дълговете ще се спука, ще започнат фалити на банки, фирми, фондове и дори държави. Борсовите индекси в САЩ, Европа и китай ще се сринат до невиждано ниски нива.

Проблемът може би сега излиза наяве. Деноминираният в долари дълг се е раздул като балон. Според последния доклад Банката за международни разплащания, сумата на доларовите задължения на развиващия се свят е достигнала 11,5 трилиона долара, към края на март 2018 г.

А поскъпването на щатската валута оскъпява обслужването на дълга. Проблемът може да доведе до нова финансова криза, ако балонът се спука.

През последните години икономическата активност се дължеше предимно на ниските лихви по кредитите, което е тревожно. Евтините кредити означават силно задлъжняване както в частния, така и в публичния сектор. Това не е белег на стабилно възстановяване.
През идните две години можем да очакваме рецесия, особено в САЩ. Проблемът е, че когато тя започне, няма да разполагаме с достатъчно инструменти да контролираме пазара, тъй като лихвите и сега са много ниски или отрицателни, а нямаме много други лостове, които да използваме. Това означава, че в някакъв момент централните банки отново ще трябва да се намесят и да изкупуват активи.

Д-р БЕРГМАНС

Роден на  8-ми август 1960. Женен с 4 деца. През 1983 завършва Дентално училище в Брюксел. Основател и Президент на първото ендодонтско общество в страната. Сертифициран член на Европейското Ендодонтско общество.

Почетен член на Българското Ендодонтско общество.Акредитиран национален и международен лектор по Ендодонтия.Практикуващ ендодонтист в собствена практика в Брюксел,  Белгия.

Още първата лекция и практически курс се превръщат в сензацията на годината. От тогава всеки негов курс или семинар предизвикват небивал интерес, както сред стоматолозите, които вече са го слушали, така и сред новозавършващите.

Обичта между д-р Бергманс  и българските му колеги е взаимна. Ако бъде направена класация за любим чуждестранен  лектор по ендодонтия, то това без съмнение ще е той.

  • За общопрактикуващи лекари по дентална медицина
  • За лекари по дентална медицина с интереси в областта на ендодонтията и имплантологията
  • За завършващи студенти, докторанти и специализанти
  • 3-тата лекция е предназначениа за лекари по дентална медицина от най.малкото населено място до най-голямото. Проблемите навсякъде са еднакви, колкото и да не искате да повярвате в това.
  • За дентални асистенти
  • За мениджъри на дентални практики

 

Имате нужда от почивка, но финансовото ви положение не ви го позволява?

„Човекът е човек, когато е на път“

Хората казват, че единственото нещо, в което си заслужава да се инвестира е пътуването по света. Да видиш и опознаеш различни култури и бит, да обогатиш мирогледа си и да станеш гражданин на света. Ако някога спечеля шестица от тотото със сигурност ще замина на околосветско пътешествие и ще събирам спомени. Не ми трябват палати и скъпи коли, ще нахраня любопитството си и очите си с чудесата на света. Нека сетивата ми се наситят с всичко осезаемо, което предлага широкият свят.

Винаги, когато имам възможност и свободно време отивам до някое ново за мен, интересно място. Тук, в България има много красиви места, които си заслужава човек да посети. На този етап екскурзиите ми в чужбина се броят на пръстите на едната ръка, да не кажа, че всъщност са само две. Когато завърших гимназията с група съученици решихме да не инвестираме в скъпи тоалети, а да заминем някъде, както и направихме. Следващата екскурзия беше след години, съчетана с едно служебно пътуване.

Изтънелият семеен бюджет не позволява да осъществя мечтата си за пътуване и екскурзии.  Спестявам по някой лев, но вечно се налага да закърпвам положението с уж спестеното за екскурзия. Какво да се прави.

Разбрах от една приятелка, че има фирми, които дават кредити до заплата с доста ниски лихви.

За себе си аз намерих решение на този проблем и сега ще ви разкажа как сбъднах една своя мечта.

Искате да отидете на екскурзия, но нямате достатъчно пари? Вземете бърз кредит и осъществете мечтите си!

Наистина не бива да пестите от създаване на спомени. Всичко друго е преходно в този живот. Имането и нямането са двете страни на една съща монета. Живейте и се наслаждавайте на всеки красив миг.

Съдбата имаше пръст в това как успях да реализирам мечтаното пътуване до Лондон. Толкова исках да видя този космополитен град, изпълнен с музеи, галерии, изключителна архитектура и неизбродими улици и булеварди… Исках да видя мъглите над Темза, да се потопя в атмосферата на истински английски пъб…

Ненадейно получих невероятно изгодна оферта на екскурзия до Лондон на преференциални цени и с топ локация на хотела. Първата ми мисъл беше Страхотно, но с тези пари мога да…» и почти се отказах, когато като знак от съдбата ми звънна близка по телефона. Тя ми се обади да ме покани у тях на гости, защото искала да почерпи за новата си кола. Занемях от почуда – знам, че тя нямаше достатъчно пари за такава покупка. Водена от любопитството си отидох у тях, долу беше паркиран малък градски автомобил: познах, че е нейният.

В течение на разговора тя ми сподели, че всъщност е успяла да финансира покупката си с кредит от Кредисимо. Беше впечателена от лесния, бърз начин, по който цялата процедура се е случила. Кандидатствала онлайн, получила светкавично одобрение срещу лична карта…

Знаех, че това е знак от съдбата. Когато се прибрах у дома резервирах екскурзията до Лондон, защото вече имах начин да трупам своите спомени с пари назаем от Кредисимо.